zaterdag 14 mei 2016

Don't believe everything you think

Don't believe everything you think


Veel mensen over de hele wereld lijden van hun slecht zelfbeeld. Daarom dacht ik om een post te schrijven over dit onderwerp en wat mijn ervaringen hiermee zijn. Misschien kunnen sommigen van jullie hier iets van leren of zien jullie je "problemen" terug in de mijne.


Laten we eerst beginnen te praten over onze maatschappij. Alle meisjes, maar ook jongens worden onder een enorme druk gezet. En ik, net zoals jullie, behoren tot deze groep. Reclame zorgt ervoor dat hun modellen er super mager en mooi uitzien. Maar niemand kan dat beeld ooit halen. Ook jongens worden altijd zeer gespierd voorgesteld in reclames. Terwijl er niet veel jongens zijn, en al zeker niet de jongens die nog volop in hun pubertijd zitten, die zo'n brede schouders hebben en een sixpack enzovoort. Ook beginnen meisjes steeds sneller en meer make up te gebruiken om hun "minpuntjes" weg te werken. Ook ikzelf gebruik make up. We voelen ons gedwongen en willen er zo "goed" mogelijk uitzien voor onze medemens. Ik ben er vrij zeker van dat jullie jezelf hierin terug vinden.

Ik ga jullie nu iets vertellen wat ik nog nooit tegen iemand heb gezegd. Ik voel me zeer onzeker, omdat ik donkere kringen onder mijn ogen heb. Dit is nier door een slaaptekort, maar simpelweg omdat sommige mensen dit feller hebben dan andere mensen. Twee jaar geleden (toen ik 14 was) ben ik begonnen met een beetje make up te dragen, zoals concealer en mascara. Nu draag ik nog altijd concealer en mascara, maar ook lippenstift. De mascara en lippenstift zijn gewoon twee dingen die ik graag doe, maar ik zou niet meer zonder mijn concealer kunnen omdat ik schrik heb dat mensen me vreemd gaan bekijken. Ik doe elke dag een beetje onder mijn ogen om mijn donkere kringen te maskeren. Na een tijd ben ik make up gaan zien als iets wat ik leuk vind en niet meer iets wat ik moet doen. Op slaapfeestjes of bij mij thuis draag ik bijvoorbeeld geen make up. En ook niet bij mij beste vrienden, want vrienden en familie kijken niet naar je uiterlijk, ze willen met je omgaan om wie je bent. En nadat ik dit allemaal had ingezien, voelde ik me veel beter met mezelf.µ

Dus als je ergens voor schaamt of onzeker over voelt. Je bent mooi zoals je bent. En als je denkt dat niemand je mooi vindt, op een dag zal er iemand zijn je natuurlijke schoonheid zal appreciëren.

Bye
Ponsie <3

1 opmerking:

  1. Laat hier een reactie achter met jou ideeën over mijn blog! Zo kan ik ervoor zorgen dat mijn blog optimaal wordt en jullie meer kunnen genieten van mijn posts ;)

    BeantwoordenVerwijderen