zondag 15 mei 2016

Amazing And Quick Snacks

Als je een avondje met je vrienden en vriendinnen hebt gepland, is het altijd leuk om enkele snacks te maken. Dit kan je samen doen of je kan alles op voorhand klaarmaken. Hier zijn enkele makkelijke, snelle en heerlijke recepten. Als er een vegetariër in de groep zit, zijn de hapjes perfect, want je hebt de optie om er geen vlees bij te serveren.


Als eerste zullen we beginnen met één van mijn lievelingshapjes. Als je geen kaasliefhebber bent zou ik dit misschien niet klaarmaken... Maar als je er wel van houdt, dan is dit een geweldig idee voor jou en je vrienden. Camembert met brood!


Wat heb je nodig (4 personen):
  • 2 camemberts
  • honing
  • 4-5 takjes Thijm
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 1 stokbrood
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Neem een bakplaat en leg er een stukje bakpapier op. Dit kan een geribbelde of een vlakke bakplaat zijn.
  3. Neem je Camembert erbij en neem hem uit zijn doosje, gooi het doosje niet weg! Snij horizontale en verticale lijntjes in de schil op de bovenkant zodat je vierkantjes bekomt. Steek enkele stukjes knoflook tussen de vierkantjes. Je kan ook Thijm in de lijntjes steken, maar dit is niet noodzakelijk. Smeer hierna een laag honing over de Camembert.
  4. Om er voor te zorgen dat het doosje niet in brand kan vliegen in de oven, wrijf je de buiten- en onderkant best in met water. Als je dit hebt gedaan, kan je je Camembert terug in je doosje steken. Zet de deksel er NIET op.
  5. Zet je doosje met je Camembert op de bakplaat en zet ze in oven voor 15 min.
  6. Terwijl de kaas in de oven staat, kan je stukjes brood afsnijden van je stokbrood. Als je een echte honingfan bent, kan je een dun laagje honing op je broodjes smeren en ze 1 min. in de oven zetten.
  7. Neem je Camembert uit de oven en serveer hem met de sneetjes stokbrood. Smakelijk!


Als tweede snack kan je pizza's maken. Als het vorige hapje is dit ook snel en makkelijk. En iedereen houdt van pizza's, dus je moet je geen zorgen maken of ze het wel geen lusten.

Wat heb je nodig (2 pizza's/4 personen):

  • 2 voorgemaakte pizzadegen
  • 1 groot karton pizzasaus (250 ml)
  • 1 pakje geraspte kaas
  • pizzzakuiden/Italiaanse kruiden
  • Paprika
  • Champignons
  • Ajuinen
  • ananas
  • Salami
  • ...


  1. Verwarm je oven op de aangegeven tijd dat op de verpakking van het pizzadeeg staat.
  2. Neem twee bakplaten en leg er een vel bakpapier op.
  3. Neem je pizzadeeg uit de verpakking en leg hem op de bakplaat. Rol het deeg uit tot een dun laagje. Nu kan je de randen omvouwen zodat je een knapperige korst krijgt.
  4. Als je oven op temperatuur is, kan je beginnen aan het beleggen van je pizza's. Verspreid je saus over het deeg, zorg ervoor de je zo kort mogelijk tegen de korst ook saus hebt. Nu kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan! Je kan er wat salami op leggen, paprika, champignons, ajuinen, ananas... Als laatste strooi er wat kaas over en kruid je het geheel wat op met Italiaanse of pizzakruiden.
  5. Zet je pizza's in de oven voor de aangegeven tijd van jouw deeg dat op de verpakking staat
  6. Als de pizza's uit de oven zijn, kan je ze in repen snijden van 5-10 cm breed. Of je kan natuurlijk ook voor ordinaire punten gaan.


Als laatste gaan we een fris hapje maken. Dit is ook een gezonder hapje en uitstekend voor vegetariërs die wel nog garnaaltjes eten. Een glaasje van garnaaltje op een bedje van frisse sla en tomaatjes.

Wat heb je nodig (4 glaasjes):
  • 4 glaasjes
  • Een zakje rucola
  • 1 tomaat
  • Een bakje garnaaltjes
  • Venigrette
  • Peper en zout
  1. Was alle groenten.
  2. Snij je tomaat in kleine stukjes en doe ze in een kom. Kruid af met zwarte peper en een beetje zout en meg de tomaten zodat alk stukje gekruid is. Verdeel de stukjes over de vier glaasjes. 
  3. Snij de rucola fijn en leg ze op de tomaatjes in de glaasjes.
  4. Leg nu een laagje garnaaltjes op de sla
  5. Als topping kan je een venigrette gebruiken op basis van mayonaise.
  6. Na alleen nog wat afkruiden met peper en zout en klaar is kees.


Ik hoop dat je jullie van de hapjes hebben genoten en laat met weten of ik nog een post moet uploaden over bakken/koken.

Bye!
Ponsie <3 div="">

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen